ورود/عضویت

جعبه فیوز سمند و 405 راهنمای هر فیوز

در اینجا میخوانید...

جعبه فیوز سمند و ۴۰۵ تقریبا مشابه هم هستن.شماره فیوز تمام فیوز ها بر روی درب جعبه فیوز نوشته شده است.هر مدار در خودروی سمند، فیوز مخصوص به خود را دارد. چندین فیوز بزرگ‌تر با درجه آمپر بالا از مدارهای چند ولتاژ مانند مدار فن بخاری یا فن‌های رادیاتور محافظت می‌کنند. با‌این‌حال اگر می‌خواهید بدانید هر کدام از فیوزها در جعبه فیوز سمند مربوط به کدام قسمت ماشین هستند و باید چه زمانی نسبت به تعویض آن اقدام کرد، این مقاله از برق خودرو را تا پایان مطالعه کنید.

جعبه فیوز سمند و راهنمای هر فیوز
خودرو سمند دارای دو جعبه فیوز است که یکی از جعبه فیوزها در سمت چپ محفظه موتور کنار موتور برف پاکن است. جعبه فیوز دیگری(کالسکه ای) در سمت راست محفظه موتور کنار مخزن هیدرولیک قرار دارد که برای باز کردن درب آن باید گیره‌های در جعبه را آزاد کنید و هنگام بستن در جعبه، از جا افتادن صحیح آن مطمئن شوید.هنگامی‎که هیچ یک از اجزای الکتریکی در یک اتومبیل کار نمی‌کند، چندین روش برای بررسی فیوزها وجود دارد. ساده‌ترین راه بیرون کشیدن فیوز و بررسی ظاهری آن است. همچنین می‌توانید نقشه فیوزها را در دفترچه راهنمای خودرو پیدا کنید. در مقاله جعبه فیوز سمند و راهنمای هر فیوز، برای شما مخاطبین عزیز ذکر شده‌است.

جعبه فیوز سمند و 405

نکته: F نماد شماره فیوز و A نماد آمپر فیوز است.

نکته: دقت داشته باشید درصورت نیاز به تعویض فیوز باید مقدار آمپر فیوز جدید مشابه آمپر فیوز سوخته باشد، در غیر این صورت فیوز جدید به‎سرعت می‌سوزد و حتی ممکن است باعث آتش‌سوزی شود.

راهنمای جعبه فیوز در سمت چپ محفظه موتور نزدیک به موتور برف پاک‌کن:

شماره فیوز

آمپر عملکرد
F1 ۱۰A رادیو و موبایل هندزفری (در صورت نصب در خودروی شما)
F2 ۵A واحد کنترل
F3 ۵A ترمز ضدقفل
F4 ۵A بیب روشن ماندن چراغ‌ها و چراغ‌های سمت راست
F5 ۵A کولر
F6 ۱۰A کیسه هوا یا کروز کنترل (در صورت نصب در خودروی شما)
F7 ۲۰A بوق
F8 SHUNT برای قطع همه فیوزها
F9 ۵A چراغ‌های سمت چپ، چراغ پلاک
F10 ۳۰A شیشه بالابر برقی
F11 ۳۰A چراغ‌های جلو
F12 ۵A چراغ دنده عقب، حسگر دنده عقب
F13 ۲۰A چراغ‌های مه‌شکن جلو
F14 ۳۰A

F15 ۱۵A چراغ‌های درب، لامپ‌های سقف، آنتن برقی
F16 ۲۰A فندک
F17 ۱۰A حافظه رادیو پخش، سیستم دزدگیر و آژیر خطر
F18 ۱۰A چراغ مه‌شکن عقب
F19 ۵A چراغ‌های بخاری، صفحه نمایش، رادیو و سوئیچ استارت
F20 ۳۰A پشتی برقی صندلی جلو
F21 ۳۰A رله دمنده هوا
F22 ۱۰A

F23 ۵A رله گرم‌کن شیشه عقب (شیشه خشک کن)
F24 ۲۰A موتور برف‌پاک‌کن، تایمر برف‌پاک‌کن، پمپ شیشه‌شوی
F25 ۵A حافظه رادیو، حافظه ساعت، آمپر آب
F26 ۱۵A فلاشرها
F27 ۳۰A گرم‌کن شیشه عقب، گرم‌کن آینه
F28 ۱۰A صفحه نمایش جلو داشبورد، ساعت دیجیتال و چراغ خطر ترمز
F29 ۳۰A شیشه بالابر برقی درب‌های جلو
F30 ۱۰A چراغ جعبه داشبورد، چراغ‌های نقشه خوانی، آینه آرایش، آینه برقی

مشخصات فیوزهایی که در جعبه فیوز محفظه موتور (در سمت راست موتور) قرار دارند به‌صورت زیر است:

جعبه فیوز کالسکه ای سمند و 405

شماره فیوز آمپر عملکرد
F31 ۳۰A فن ۱
F32 ۳۰A فن ۲
  Reserve فیوز یدکی
  Reserve فیوز یدکی
F33 Shunt برق سوئیچ استارت (شنت)
F34 Shunt نور بالا، نور پایین (شنت)
F35 ۳۰A ABS
F36 ۳۰A ABS


فیوز چیست؟
فیوزها در اشکال، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند و اغلب آن‌ها به شکل مستطیلی(تیغه ای) یا لوله‌ای شکل هستند. فیوز مستطیل شکل از دو کانکتور فشاری تشکیل شده‌است که توسط یک سیم فیوز در یک پوشش محافظ (معمولاً از جنس پلاستیک) ساخته می‌شود. این فیوزها در انتهای خود دارای دو تیغه فلزی هستند که در داخل محل مورد نظر خود در جعبه فیوز قرار می‌گیرند.نوع دیگر فیوزها شباهت زیادی به یک لامپ فلورسنت دارند، اما در مقیاس بسیار کوچک‌تر! هر دو این فیوزها یک جریان الکتریکی را عبور می‌دهند؛ اگر جریان بزرگ بوده و بار زیادی داشته باشد باعث گرم شدن سیم‌ها و ذوب پوشش پلاستیکی آن‌ها می‌شود و آتش‌سوزی رخ دهد.

جریان زیاد، مدار را از بین می‌برد؛ بنابراین فیوز جریان را در یک سطح معقول (نه پایین و نه بالا) نگه می‌دارد. به‌هرحال اگر جریان خیلی زیاد باشد، این فیوز است که ازبین می‌رود. اگر برف پاک‎کن شیشه جلو اتومبیل، چراغ‌های جلو، چراغ‌های داخل کابین یا رادیو کار نکنند، باید به سراغ فیوز خراب بروید و آن را تعویض کنید.

انواع فیوز سمند بر حسب رنگ و ظرفیت آمپر
فیوزهای تیغه‌ای در جعبه فیوز سمند در چهار نوع اصلی موجود هستند:

  • فیوزهای Maxi: این‎ فیوزها بزرگ‌ترین نوع فیوز تیغه‌ای هستند و در شرایط آمپراژ بالا استفاده می‌شوند. در بسیاری از اتومبیل‌ها یک یا دو فیوز ماکسی را به‎عنوان فیوزهای اصلی به‎کار می‌برند، سپس ATC کوچک‌تر یا فیوزهای Mini برای مدارهای جداگانه در جای خود قرار می‌گیرند.
  • فیوزهای ATC / ATO: این‎ فیوزها اولین نوع فیوزهای تیغه‎ای هستند که در دهه ۱۹۷۰ توسط Littelfuse ثبت اختراع شدند. این فیوزها در تعداد زیادی از اتومبیل‌های ساخته شده در دهه ۸۰ میلادی و بعد از آن به‎کار رفته‌اند.
  • فیوزهای Mini: این‎ فیوزها اندازه کوچک‌تر فیوزهای ATC هستند و در جعبه فیوزهایی که محدودیت ابعاد دارند استفاده می‌شوند. فیوزهای Mini آمپراژهای مشابه فیوزهای ATC را پوشش می‌دهند.
  • فیوزهای Micro: این‎ فیوزها حتی کوچک‌تر از فیوزهای Mini هستند و در آمپراژهای کمتر نیز تولید می‌شوند.
    فیوز خودرو 

نحوه تعویض فیوز سمند

برای یافتن جعبه فیوز سمند، باید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید. مطالعه دفترچه خودرو محل قرارگیری جعبه فیوز را برایتان ذکر کرده و در شناخت نوع فیوز نیز کمک کند. با‌این‌حال جعبه فیوزهای ۴۰۵ در سمت چپ داشبورد و در زیر فرمان خودرو و جعبه فیوز سمند در کنار موتور برف پاکن است و جعبه کالسکه ای در سمت راست محفظه موتور قرار دارند.

توصیه می‌شود هنگام تعویض فیوزهای سوخته، فقط از فیوزهای باکیفیت (تولید شرکت اصلی) با آمپرهای یکسان استفاده کنید. هرگز فیوز ۱۰ آمپر را با فیوز ۳۰ آمپر جایگزین نکنید؛ فیوز ۱۰ آمپر به گونه‌ای طراحی شده‌است که نسبت به فیوز ۳۰ آمپر، جریان کمتری را عبور دهد.

فیوز سوخته در خودرو
مراحل تعویض فیوزهای سوخته به شرح زیر هستند:

  1. سوئیچ استارت را ببندید و همه تجهیزات برقی را خاموش کنید.
  2. درب جعبه فیوز را باز کنید. در داخل جعبه فیوز شما طیف وسیعی از فیوزهای رنگی و اعداد روی آن‎ها را مشاهده خواهید کرد که مقدار آمپراژ هر فیوز را نشان می‌دهد.
  3. سعی کنید فیوز سوخته را پیدا کنید. داخل روکش پلاستیکی فیوز معمولاً سیاه خواهد بود یا ممکن است قطعه فلزی‌ (تیغه) شکسته شده باشد. اگر فضای اطراف تاریک است، از یک چراغ‌قوه برای شناسایی فیوز خراب استفاده کنید.
  4. فیوز شکسته را با استفاده از دست یا با ابزاری مانند انبردست، از جای خود جدا کنید. فقط یادتان باشد که فیوزها ممکن است به راحتی بشکنند و بیرون کشیدن آن‎ها دشوار شود؛ پس لازم است جوانب احتیاط را رعایت کنید.
  5. فیوزهای جدید را براساس مقدار آمپراژ درست آن در جای خود قرار دهید. استفاده از فیوز با آمپراژ نادرست می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در سیستم برق خودرو شود.
  6. جهت بررسی درست کارکردن فیوزها، خودرو را روشن کنید.
  7. اگر بعد از روشن کردن ماشین، فیوز به سرعت سوخت، شاید زمان آن رسیده است که خودروی خود را به تعمیرگاه ببرید.

نکته: در مواقع اضطراری مثلاً در زمان بارندگی، اگر به یک‌باره فیوز برف پاک‎کن سوخت، می‌توانید فیوز قسمت دیگری از خودرو را که آمپراژ مساوی با فیوز برف پاک‎کن دارد، جایگزین فیوز خراب کنید، اما به‌خاطر داشته باشید که در زمان بحران این کار را انجام دهید وگرنه باید یک فیوز جدید خریداری کنید.

جمع‌بندی بررسی جعبه فیوز سمند
تعویض فیوز سمند و ۴۰۵ معمولاً ضروری نیست مگر این‎که خودرو دچار آسیب شدید یا مشکلات الکتریکی شده باشد. به‌هرحال شما باید به خوبی مکان جعبه فیوز و عملکرد این بخش از خودروی خود را بشناسید. مهم است بدانید که فیوزها چه کاری انجام می‌دهند و هرکدام مربوط به چه بخشی از سیستم الکترونیکی خودرو هستند. اگر می‌خواهید در وقت و هزینه خود صرفه‌جویی کنید، بهترین راه برای شناخت نوع دقیق فیوز، باز کردن جعبه فیوز و نگاه کردن به آن است. دقت داشته باشید که در صورت بروز مشکل بهتر است اتصالات فیوزها را دست‌کاری و قطع و وصل نکنید و برای رفع ایراد در این قسمت‌ها از افراد متخصص کمک بگیرید.

این مطلب به اشتراک بذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *